15 d’oct. 2022

Preparem "La gata perduda"

"La gata perduda" és el títol de l'òpera que Arnau Tordera ha compost per al Liceu, en l'any del 175è aniversari del Gran Teatre. Amb lletra de Victoria Szpunberg, el líder del conjunt 'Obeses', ha compost una obra destinada a trencar el distanciament que tradicionalment ha viscut el Gran Teatre del Liceu respecte de la gent del barri on és ubicat: el Raval. "La gata", com ja li diem a l'obra, ha obert el Liceu al barri, al seu teixit associatiu i a 11 cors que han participat en l'execució coral, un dels quals el nostre: el Cor Drassanes. 

El setembre de 2021 la coordinadora d'Opera Prima del Gran Teatre del Liceu, Irene Calvis, i la seva col·laboradora Eva Garcia, es van adreçar al nostre Cor oferint-li l'oportunitat de participar-hi. De la mà del nostre director Óscar Peñarroya ens hi vam posar i ja des del mes de gener hem estat aprenent les lletres dels diversos actes de què consta l'obra. "L'himne del Raval" o "Lluny", són algunes de les peces més emblemàtiques. A partir del maig, vam combinar els assajos de les lletres al Museu amb l'aprenentatge de l'escenificació a l'escola Collaso i a la sala 'Mestre Cabanes' del mateix Liceu. L'equip d'escena, liderat pel seu director, Ricard Soler, amb l'assistent Inés García i la coreografia d'Anna Macau, amb un equip de ballarines i ballarins, ens va ensenyar els moviments i passos que havíem de seguir en l'obra.  D'altra banda, el director de l'Orquestra del Conservatori del Liceu, Alfons Reverté, i la coordinadora de cors, Cristina Colomer, guiaren la conjunció dels diferents cors del Raval.  

"Posició de graella!", "saludus", "ningú parla, tothom escolta" han estat les indicacions que més hem sentit darrerament. Assistència als assajos, un maleït brot de còvid al si del nostre Cor, la interrupció i respir necessaris entre mitjan juliol i primers dies de setembre, mascaretes, calor, esforç físic, pujar i baixar escales, grata coneixença de cantaires dels cors Turull i els jovenets de Musical's Choir  (amb els quals hem conjuntat el 'Cor del Raval') i d'altres cors participants han estat les tòniques d'aquestes setmanes.

Va arribar el dia d'emprovar-nos la roba amb què actuaríem: vestits diversos i de diversos colors que representaven els habitants del barri del Raval. Tots, amb una cara enorme, cadascú en dúia una, de persones del Raval que han cedit la seva imatge per a l'obra.  Roba feta a mida! 

Assajos intensius, un calendari trepidant, un juny, juliol i un setembre de plena dedicació han marcat les nostres vides en els darrers temps. Tot, per arribar a fer dues escenificacions de "La gata perduda" els dies 5 i 7 d'octubre.  

Un equip de TV3, o bé d'una productora seva, ha filmat durant els assajos. Estrenaran una docusèrie anomenada 'Opera Prima' amb la progressió assajística.  En una de les dates d'assaig, l'Ajuntament de Barcelona va tallar el passeig del la Rambla perquè hi féssim una trobada a prop de la pintura de Joan Miró que hi ha al terra.

Per celebrar que enguany el Cor Drassanes compleix 25 anys, ens hem fet una samarreta commemorativa, amb disseny d'Imma Salmeron i Àngels Mateo, contralts, que hem lluit en alguns dels assajos.

En definitiva, tot un munt d'emocions, novetats i il·lusions per arribar a les representacions del 5 i 7 d'octubre.


1 comentari:

Salvador ha dit...

M'agrada veure que el Cor està ben viu i ple de projectes, i també celebro que aquest BLOG segueixi viu després de 15 anys de la seva creació, ja que es inauguraramb motiu del 10è aniversari del Cor.

Enhorabona a tothom i una abraçada d'un ex-cantaire
Salvador