1 de des. 2015

El Cor Drassanes actua a Sant Climent de Llobregat

28 de novembre de 2015.  Dissabte a les 4 de la tarda. Els cantaires del Cor Drassanes i de la Coral Caelum, juntament amb el nostre director l'Óscar Peñarroya, esperem a la plaça de Catalunya l'autocar que ens portarà a la localitat pubilla de la cirera: Sant Climent de Llobregat.

Allà tenim el goig d'interpretar tots dos cors novament Les set edats aquesta vegada acompanyats del pianista Jordi Castellà. Ho fem dins del cicle "Catalunya Coral" impulsat per la FCEC. També ens hi acompanya el Cèsar Aparicio, autor de la preciosa lletra de l'obra, que, alhora, ens ajudarà en la corda de baixos.

Hi arribem prop de les 5 de la tarda, hora fixada per fer les proves de veu. Ens hi espera en Benet Puig, de la Coral La Vall de Sant Climent, amfitrions i organitzadors del concert a l'auditori de la Casa de Cultura.

Compartim concert amb una coral centenària de les Terres de l'Ebre: l'Orfeó Tortosí, que interpretarà quatre peces catalanes ben boniques.

Al concert hi assisteixen la presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals, Montserrat Cadevall, el delegat de la FCEC al Baix Llobregat, Jaume Gavaldà, el tresorer de la FCEC i alhora president de la Coral Caelum, Josep Mitjans, i també la regidora de Cultura, Montse Fulquet, i l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Serra.

Les set edats, un repàs per la vida de les persones, des dels instants previs a l'explosió del part; el dolç bressol posterior al naixement; la descoberta i el joc a la infantesa; el primer amor a la trepidant adolescència; les ganes de ser un mateix a la joventut, la projecció de futur i els amics... i el pas del temps cap a la maduresa, el balanç del que hem fet i del que encara ens queda... la vida passa i el temps s'esmuny, temps que esgarrapem amb moltes ganes de viure en la vellesa i, finalment, la plàcida mort, recordant el llarg camí fet... La música de l'Óscar i la lletra del Cèsar van ser rebudes amb molt d'entusiasme pel públic. I també, de nou, per tots i cada un dels cantaires.

En acabar l'obra, amb els amics de l'Orfeó Tortosí vam oferir un cant comú amb cançons tradicionals catalanes i, juntament amb el públic, i amenitzat pel Benet Puig, vam cantar l'entranyable Rossinyol.

Els membres de la FCEC i els representants municipals van lliurar a cada cor sengles obsequis de record i la Coral La Vall va oferir un tast de coques, pastes i un bon moscatell.

Ha estat una tarda que recordarem. Hi tornarem en temps de cireres!
Fotos: facebook de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobegat, Albert Montclús, Josep Mitjans i Josep Maria Nin.