29 de des. 2015

Concert de Nadal al Museu Marítim de Barcelona

17 de desembre de 2015. Avui ens vestim de gala. L'ocasió bé que s'ho val. Actuem al Museu Marítim de Barcelona, que gentilment ens acull any rere any perquè puguem assajar les nostres cançons i perquè un dia com avui oferim un bonic concert de Nadal.

Enguany el Museu ha disposat un escenari majestuós per al recital: la grada entre el far de Sant Sebastià i la galera reial de Joan d'Àustria, rèplica de l'original que va participar a la batalla de Lepant l'any 1571. Un escenari fantàstic que Barcelona TV ha aprofitat per emetre en directe la primera mitja hora del concert: http://www.btv.cat/alacarta/btv-directe/42849

El director general del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet, dóna la benvinguda als assistents. Tot seguit en Joan Garcia, tenor del Cor, fa la presentació del concert. El nostre director, Óscar Peñarroya, ha triat un repertori per a l'ocasió íntegrament format per cançons de Nadal: n'hi ha de clàssiques, d'internacionals, de catalanes i de contemporànies. Per posar èmfasi a cada grup de cançons hem triat tres poemes de Nadal: Nadal de Joana Raspall, un fragment del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra i Torna Nadal de Miquel Martí i Pol, preciosament recitats, respectivament, per l'Albert Monclús, baix; la Marta Marín, contralt; i la Margaret Themistanjioglus, soprano. Aquest darrer poema va precedir la cançó War is over, també anomenada Happy Christmas, de John Lennon, per a la qual hem comptat amb la participació dels nostres companys Teresa Ripoll, contralt, amb la guitarra i Wayne McKnight, tenor, fent el solo.

Com a cloenda, amb el públic hem cantat plegats l'emotiva Santa Nit. El Museu ha obsequiat els assistents, com acostuma a fer, amb una copa de cava.

Una nova vetllada per recordar. Gràcies a tothom per fer-la possible.

Bon Nadal, bones festes i el desig d'un 2016 ple de salut i de música!

...

Nota: podeu visionar els vídeos de les cançons a YouTube, clicant-hi 'Cor Drassanes'


Fotografies: Gabriel Bohigas.