L'octubre de 1997, ara fa 20 anys, uns quants col·legues de feina, de la mà d'en Quim Manyós, ens vam proposar assajar algunes nadales per oferir-les als companys per celebrar el Nadal; amb el nou any ens vam animar a assajar altres cançons i a incorporar noves veus al grup. Així va néixer el Cor Drassanes. Amb els anys, algunes veus van marxar i altres van venir. El juny de 2007 ens va deixar el primer director i al gener de 2008 es va incorporar l'Óscar Peñarroya per dirigir-nos, amb nous projectes, engrescadors i ambiciosos. I així ha estat fins avui. El Cor ha anat creixent i madurant, aprenent i interpretant.
No hem fet cap celebració especial de 20 anys que se centrés en una data concreta. Però hem gaudit de l'onomàstica amb un bon grapat de concerts. Fem-ne memòria:
- Concert De pel·lícula al Centre Moral de Gràcia
- Actuació al Palau de la Generalitat en el lliurament de les Creus de Sant Jordi
- Concert De pel·lícula a la Parròquia de Sant Gaietà
- Concert De pel·lícula a la Filmoteca de Catalunya
- Concert Magnificat a Santa Maria de Gràcia
- Concert Magnificat a Sant Josep de Badalona
- Concert de Nadal al Museu Marítim de Barcelona
- Actuació amb nadales a la Conselleria de Cultura
- Actuació amb nadales a la Conselleria de Cultura
Hem de destacar, d'una banda, haver pogut actuar al Palau de la Generalitat davant els presidents del Govern i del Parlament i de diverses personalitats. Va ser un honor ser-hi cantant Els segadors amb la direcció de Constantí Sotelo. D'altra banda, haver pogut actuar a la Filmoteca de Catalunya, oferint-hi un concert, precisament, de bandes sonores de pel·lícules, ideat per l'Óscar, i en col·laboració amb la Coral Caelum i l'Orfeó Badaloní i orquestra. Finalment, els concerts del Magnificat, de John Rutter, fets a Gràcia i a Badalona, conjuntament amb el Cor de Projectes de l'Orfeó Badaloní i amb l'orquestra Baetulo tenien l'objectiu de contribuir econòmicament a La Marató de TV3. El públic va respondre molt positivament de manera que vam poder pagar les despeses dels concerts i destinar uns beneficis a La Marató, la qual cosa ens omple de satisfacció. Aquest ha estat, potser, el projecte més ambiciós del Cor, atès que en poc temps apreníem i interpretàvem una obra complexa, amb orquestra simfònica, i aportàvem el nostre gra de sorra a La Marató.
Paral·lelament al Cor, volem destacar també que l'octubre de 2016 uns quants cantaires vam idear el que ara és el "Petit Cor Drassanes", un subgrup del Cor que, de manera autodidacta, assagem i oferim cançons corals a persones a les quals els és difícil accedir a la música. Després d'haver après un primer repertori durant el primer semestre de 2017, a partir del juny l'hem ofert als centres següents:
- Residència Hospital Sant Joan de Sitges
- Fundació Pere Relats de Poblenou
- Residència Francisco Darder del barri de Gràcia
- Centre Penitenciari de Dones de Barcelona
Podem dir, doncs, que aquest ha estat un any ple d'emocions, de cant i
de música. Un 2017 de celebració del 20è aniversari que gratament
recordarem.
Com diu la capçalera del blog, "el Cor Drassanes navega de nou cap a nou rumb...". Bon 2018
Com diu la capçalera del blog, "el Cor Drassanes navega de nou cap a nou rumb...". Bon 2018
Placa que el Cor ha regalat al Museu Marítim de Barcelona, en agraïment en el nostre 20è aniversari.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada