27 de des. 2017

El Petit Drassanes canta al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona

20 de desembre
A les 5 de la tarda  els cantaires del Petit Drassanes ens trobem a les portes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, l'anteriorment anomenat Wad-Ras. Allà ens espera en Lluís, funcionari del centre, que ha tingut l'amabilitat de proposar-nos cantar a les internes.
Amb molt de gust vam acceptar el repte. Fins ara havíem cantat en tres residències d'avis i la majoria de nosaltres no havia visitat mai una presó.
Després de passar diverses portes i controls de seguretat escalfem veus i interpretem el concert davant d'una cinquantena d'internes; la majoria, noies ben joves.   Van anar seguint el concert amb interès però l'entusiasme es va desbordar després de la nostra darrera cançó, l'espiritual Good news, que va engrescar-les a totes.
Després del concert, elles mateixes ens van dir que volien constituir un cor dins la presó i ens van demanar ajuda per determinar quines veus eren contralts i quines sopranos. Finalment, vam acomiadar-nos amb la cançó Oh happy day!, que elles assajaven.
Un concert molt emotiu que totes i tots recordarem.