9 de nov. 2015

El Cor Drassanes canta dins de la Sagrada Família

8 de novembre de 2015, diumenge de sol i temperatura d'estiu.  El Cor Drassanes arriba a un nou port en el seu rumb mariner. I aquest d'avui és un port de somni:  la Sagrada Família!

Alguns dels cantaires ja hi havien cantat alguna vegada anteriorment, d'altres ja l'havien visitat en alguna ocasió... però per a la resta ha estat el primer cop que han vist l'interior del temple i, a més a més, hi canten. Tot un privilegi i un munt d'emocions!

Estem convocats a 2/4 de 2 al carrer de Mallorca. De 2 a 4 assajarem i a les 5 començarà l'acte, que aproximadament durarà una hora i mitja.

La FCEC s'ha encarregat, un any més, de convocar els cors participants en la cerimònia de dedicació de la basílica pel papa Benet XVI. Enguany en fa 5 anys. L'acte i la missa són presidits pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

Hi ha 14 cors participants de diverses localitats catalanes. El Cor de la UB i el Cor Drassanes hem estat els representants barcelonins. També hi han intervingut 9 pueri cantores. Un total de prop de 700 cantaires, segons l'organització, dirigits per Raimon Romaní.

Hi hem cantat Lauda Sion, de Mendelssohn, Quam dilecta, de R. Romaní, obra composta per a l'ocasió, i Ave verum d'E. Elgar, a més a més de diversos cants en la missa. L'acte s'ha clos amb l'entranyable himne montserratí Virolai.

Agraïm a la FCEC la seva gentilesa de convidar-nos-hi, en un diumenge que totes i tots recordarem.
   

Fotos i vídeo: Josep Maria Nin