21 de febr. 2015

El Cor Drassanes visita el MNAC

21 de febrer de 2015. El Cor Drassanes, de la mà de la contralt Elena Iñiguez, organitza una visita cultural al Museu Nacional d'Art de Catalunya, MNAC. 

La secció del Museu triada és la del Modernisme. La visita comença a l'espectacular "Sala Oval". Una guia del Museu ens explica i ens acompanya per les diferents sales, que inclouen 1.350 obres de 260 artistes exposades en 4.000 metres quadrats. El setembre de 2014 el MNAC va ampliar la col·lecció modernista i les sales d'exposició.  El discurs dels treballs va des de 1860 fins a 1950:  300 pintures, 290 fotografies, 220 peces d’art decoratives, 200 dibuixos, 105 escultures, 75 cartells, 60 peces de numismàtica, 50 gravats i quatre pel·lícules, d'autors com Ramon Casas, Fortuny, Henri Meunier, Alfred Sisley, Santiago Rusiñol, Toulouse-Lautrec, els modernistes a l'entorn del cafè Els Quatre Gats, la casa modernista, Gaudí i Jujol, els simbolismtes i el noucentisme de Gargallo, Hugué, Sunyer o Torres-Garcia. Acabem el recorregut amb les escultures de Llimona i de Clarasó.


La visita ha durat prop d'una hora i mitja i la podem qualificar de magnífica. Una vegada acabada, els cantaires i els acompanyants hem pogut recórrer altres dependències del Museu i també pujar fins a la terrassa superior, des d'on hem gaudit de fantàstiques vistes de Barcelona. 


Una bona iniciativa, Elena. Moltes gràcies!













Fotografies: Josep Maria Nin